Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΙΝΟΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ...ΓΚΡΙ !

Μοσχοφίλερο
Οι περισσότεροι από εμάς σε μια πιθανή ερώτηση "ποια είδη κρασιών γνωρίζεται ; " θα απαντούσαν "το λευκό , το κόκκινο και το ροζέ ". Οι περισσότερο μυημένοι θα πρόσθεταν και μία υποκατηγορία, αυτήν των γκρι κρασιών. Ναι, καλά διαβάζεται. Τα γκρι κρασιά ανήκουν στα ροζέ κι είναι πολύ ανοιχτόχρωμα ροζέ. Στην πλειοψηφία τους τα γκρι κρασιά φτιάχνονται και από γκρι ποικιλίες (gris de gris) στις οποίες οφείλουν και το όνομα τους. Παρόλα αυτά μπορούν να ονομάζονται και να είναι γκρι ακόμα κι αν φτιάχνονται από ερυθρές ποικιλίες (gris de noir). Στην Ελλάδα η πιο γνωστή γκρι ποικιλία σταφυλιού είναι το Μοσχοφίλερο και καλλιεργείται, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,  βασικά στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου