Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ!

Σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση έχουν όσοι κοκκινίζουν στο πρόσωπο, όταν πίνουν αλκοόλ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Τσουνγκνάμ, στην Κορέα και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Alcoholism: Clinical and Experimental Research».
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οργανισμός αυτών των ατόμων δεν μπορεί να μεταβολίσει εύκολα το αλκοόλ.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στη μειωμένη ικανότητα διάσπασης της ακεταλδεΰδης, μιας τοξικής ουσίας που παράγεται, όταν μεταβολίζεται το αλκοόλ.
Έτσι, τα άτομα τα οποία καταναλώνουν περισσότερα από τέσσερα ποτά την εβδομάδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο κίνδυνος εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου.
Ο επικεφαλής της έρευνας εξηγεί: «Το κοκκίνισμα του προσώπου αποτελεί πάντα σύμπτωμα της μεγάλης ευαισθησίας στο αλκοόλ ή ακόμη και της δυσανεξίας σ' αυτό, εκτός βέβαια από την περίπτωση που ο ασθενής παίρνει φάρμακα».
 
Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου